Wednesday, February 24, 2016

Tea Talk "Memperkasa Usahawan di Musim Gawat"Tanggal 19 Februari menjadi sejarah bilamana Perdasama Selangor daerah Petaling menjemput saya menjadi Moderator bagi program Tea Talk bertajuk Memperkasa Usahawan di Musim Gawat.

Seramai lebih 100 usahawan dan bakal usahawan berkumpul di Hotel UiTM yang cukup indah untuk mendengar perkongsian Tuan Ceo Samad Kinto yang merupakan jutawan dari rumah. Seorang yang cukup berdedikasi dan bermatlamat, Ceo Samad Kinto tiada pelajaran tinggi. Sepuluh tahun sebagai despatch boy dan sepuluh tahun sebagai pemandu dengan gaji terakhir RM1,516, beliau memulakan perniagaan dari kosong dan menjadi jutawan bilamana simpanannya di Tabung Haji mencapai RM1juta selepas 3 tahun berniaga.

Ramai yang terkesima mendengar kenyataan tersebut. Malahan pegawai Matrade, Tuan Har Man juga melopong mulut mendengar. Beberapa orang usahawan bergelar di bawah pentas menunjukkan reaksi wajah terkejut dan kagum dengan pencapaian lelaki hebat ini.

Bagi saya sendiri, Tuan Ceo umpama King Midas. Apa saja yang disentuhnya menjadi emas...

Akan saya tuliskan satu persatu pesanan beliau di tulisan akan datang. 

Pengalaman ini amat mengujakan buat seorang suri rumah sepenuh masa yang serba kekurangan. 😘

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111