Tuesday, January 12, 2016

Rindu

Sesekali hati tertanya-tanya, benarkah apa yang kami lakukan? Dia masih terlalu kecil untuk dipisahkan sedang kami berdua sudah berusia, dia tidak akan punya banyak masa dengan kami. Dia suka makan, sah-sah di tempat yang dia tinggal payah nak dapat makanan sebanyak yang dia suka. 

Ya Allah! Ampunkan aku.

Sabarlah wahai hati. Ibu mana yang suka melihat anaknya menangis kesedihan, yang rela melihat anaknya tidak makan dan tidak merindu keletah si anak. Lagi-lagi anak manja yang ditatang.

Saya pujuk hati. Teringat perkongsian sahabat @ abang yang dikasihi, blogger bernama Pak Pin. Beliau kehilangan ayah di usia 10 tahun, kemudian ke sekolah berasrama penuh jauh dari kampungnya sejak usia 13 lalu ke luar negara menyambung pengajian. Membawa harapan ibunda yang sabar menanti di rumah.

Beliau berjaya memiliki hati yang cukup kuat. Ketabahannya menghadapi pelbagai situasi kesulitan menjadikannya manusia yang cukup berjaya. Kesederhanaannya dalam kehidupan membuat beliau istimewa di hati saya biarpun dia mampu hidup diulit kemewahan.

Allah hu Rabbi.

Aku relakan rindu ini bertampuk
Biar airmata panas di kelopak
Asal ku sebut namanya
wajah comel manjanya
Menyerbu dalam kotak ingatan.
Mulut mongelnya petah berbicara, 
mata keciknya senyum bercerita, tangannya meredakan lenguh orang tua.

Naufal Arif sedang berlatih untuk berjuang mempertahankan agamaMu Ya Allah. Lindungi dan sayangi dia. Mudahkan urusannya. 

Mama berdoa setiap ketika agar anak Mama terus berjaya. Di dunia dan akhirat.

1 comment:

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111