Friday, October 31, 2008

I am proud of you...and of me too!!!

Malam tadi saya dapat panggilan sekitar pukul 10. "Suria, saya kat Shah Alam ni. Buku Travelog Dakwah ada pada saya. Bila nak ambil?" Eee...bestnya... saya bersorak dalam hati. "Malam ni?" jawab saya. "Saya tunggu Dr kat kedai mamak sebelah Shah Alam Mall." "Saya tak dok seluar la...tak bule keluar." Hahahaha...saya ketawa besar.

Pagi tadi saya singgah Concorde Hotel untuk mengambil buku Travelog Dakwah: Meniti Hari Esok tulisan penulis terkenal, Prof Dr Muhd Kamil Ibrahim, guru, sahabat dan mentor saya. Saya gembira kami dapat bertemu, selepas sekian lama sejak beliau berhijrah ke Segamat. Dua kali beliau bersalaman dengan 'Boss' saya kerana katanya wajah 'Boss' saya bercahaya-cahaya...Cewah!!! Senyum lebar kawan!!!

Buku baru tulisan Dr Kamil baru saja lepas keluar dari stor penerbit. Saya amat bertuah kerana saya adalah antara orang pertama menerima tempahan saya. Dr Kamil juga bermurah hati memberi sebuah buku percuma kepada saya kerana saya telah 'terpilih' menjadi pembaca manuskrip buku ini beberapa bulan lalu. Apa yang saya boleh katakan tentang buku ini? Hebat.... Bacalah; dengan ikhlas; pasti akan meleleh-leleh airmata...

(Nota: Dr Kamil turun pakai jubah. Penemannya pakai kain pelekat lagi..Sah tak dok seluar!!)

'Boss' saya cilok buku yang Dr Kamil beri kepada saya. Katanya, 'Su dah baca kan? Bagi Abang baca dulu...' Saya beli 5 buah yang saya khaskan buat 5 sahabat istimewa saya. Tengahari tadi saya makan tengahari dengan Datin Hasanah Abdullah, seorang wanita hebat, dan beliau menerima buku tersebut dari saya untuk dibawa pulang ke Kuching. Ada empat lagi....

Dr Kamil, saya tabik spring sepuluh kali kat Dr. I am very proud of you; and of me too coz I know you are also proud of me... Yang buat saya syok sendiri... nama saya keluar lagi dalam buku Dr Kamil!!! Yahooo!!!

2 comments:

arsaili said...

salam..tahniah...im proud of u too..ehehe

ASMA RINA said...

Bestnya Kak...saya pun order tapi belum dapat lagi