Jika boleh saya hanya mahu tidor hari ini.
Pukul 5 petang, Boss hantar WA,
"Yang, abang teringin nak makan cream caramel. Tapi tak nak yang berlubang-lubang tu ye?"
Allah! Ada ke bahan nak membuatnya?
Maka, bersilat lah saya di dapur.
Cream caramel kena siapkan dulu. Kalau tidak nanti tak sejuk, payah nak makan. Bagaimana cara untuk dapatkan yang tidak berlubang-lubang? Jangan dikukus. Sebaliknya dibakar dalam oven. Tetapi letak air dalam dulang pembakar, baru letak acuan tabg berisi cream. Masak dalam anggaran 45 minit. Api kecil ye?
Dalam masa sama, kita kukus siakap yang saya beli di pasar besar semalam. Mak ai! Besar sungguh siakap ini. Letak cili api dan asam boi. Letak halia banyak-banyak...
Sayur? Saya goreng terung lalu saya sambalkan...
Taraaa... Licin licau anakanda semua makan... Kekanda paling gembira kerana cream caramel yang dipintanya siap terhidang cantik...
Alhamdulillah.
2 comments:
ya Allah...sedapnye tu maaaaa
Post a Comment