Sunday, October 28, 2007

MC - Hari 01

Saya MC hari ini... Doktor bagi 15 hari! Saya ingat seronok duduk rumah....rupanya...bosannya. Saya benar2 handicapped. X blh drive, x blh jalan. Lagi boring, x blh nengok tv sebab Abo dah conquer channel 611, 612, 613... sepanjang hari mengadap katun. Boleh jadi gile kalau begini....

Tengahari tadi, kawan-kawan pejabat menziarah. Bising dan riuh rendah. Namun mereka ada mtg pukul 2. Masing-masing nak cepat. Cuma dapat bagi kuih raya. Terimakasih semua kerana bersusahpayah datang.... Sebak rasa hati... Linda, Ros, Dr Shan, Mas, Farah, Tim, Elin, Mazu, Chan, Syu dan Anne. Jasamu dikenang....

Saya x rasa saya akan dapat bertahan dengan keadaan ini. Perangai Abo yang mengada-ngada membuat saya mual. Dia asyik nak menyepak kaki saya yang bersimen ini. Sambil tu semua nak saya yang buat- mandi, makan, cebok, susu.... benar-benar diuji saya hari ini...

Doktor kata, paling awal saya sembuh ialah sebulan. Mungkin juga 2 bulan.... Saya hilang nikmat kesihatan. Saya x blh duduk antara 2 sujud. Saya x blh keluar...sebab bila saya berjalan, tumit saya bagai dicucuk jarum. Sakitnya.... Saya bosan!!!!!

6 comments:

sha said...

la.. cmner lak leh jadi camtuh? heheh..sabar je la Mak Su..mesti ada hikmahnya, Allah bagi Mak Su rehat tu..banyakkan bersabar yer.. -angah

Suria Kelang said...

Hai Angah, Mekasih....sedang bereha la ni....hehehe

Nur said...

Pn suria,

Sy ada mmbaca blog pn. Sy sndiri sdg cuba mncari ubat utk santau yg dikenakan ke atas sy. If it's ok, boleh pn berikan alamt ustaz ni dan ctc no ke. Jika sy masih tk dpt ubati dgn ustaz yg skrng, mungkin sy bole mencuba dgn ustaz yg puan temui itu.

tima kasih.

-nur
-sy cuba utk ctc tru ur email add, tp cannot get tru.

Suria Kelang said...

Nur,
cuba call nombor ini : 0132511270. Insya Allah.

nabillanaha said...

cian mama... hahaha... xpe, nanti akak balik, mama suruh la akak drive dari pagi sampai ke malam, akak sanggup demi mama...

Suria Kelang said...

Akak gelak mama ye??? X pe, boleh gak mama manja2 kat 'all guys at home' tu...